De mannen van 1951 Leuven.


Index :
----------

Terug naar start.
Trip Amsterdam 2016.
Retenue viering 65 jaar 17 april 2016.
Oosterhout.
Historiek 51.
Trip Stassbourg 2015.
Trip Bouillin 2014 Charel
Trip Bouillon 2014 Swa
Trip Bouillon 2014 Luc
Album september 2013 York.
Album 2011 Duitsland deel 1.
Album 2011 Duitsland deel 2.
Album Parijs.
Album Londen.
Album jubileum.
Stichting 61.
Fotos 2008.
Fotos Beauvechin.
Originele kalender 1951.
Archief van 1951.
Download
Festival 51 2001.


Mail us.


Andere Links :
----------------
Site Eddy Romy.
Site Stad Leuven.

Welkom bij de mannen van het jaartal 1951.

Naar eeuwenoude Leuvense traditie, kwamen wij ook, als geborenen van het gezegende jaartal 1951 en van het mannelijk geslacht, bij elkaar om een vriendenkring te stichten. Deze traditie van de Leuvense jaartallen gaf ons het voorbeeld hoe we konden integreren in het Leuvense verenigingsleven. Hoe het ons in grote lijnen is vergaan tijdens ons turbulent actieve leven (eerste 10 jaar) kan je lezen in onze historiek.

2001 Einde van onze actieve periode... Het nagestreefde jaar werd behaald. Dit betekende nochthans heel wat werk want er moest een folder samengesteld worden om het einde van onze actieve jaren aan te kondigen bij de anderen. Net zoals met onze turbulente keuze om de jeans in het kostuum op te nemen, wilden we uitspringen boven het traditionele. Dus gingen we zelf de artistieke toer op om deze folder en kader samen te stellen. De folders, bidprentje en kader kan je met deze link bekijken.

September 2001. Het jaarlijkse orgelpunt voor alle jaartallen : De stoet van de jaartallen door de straten van Leuven. Wat onze mooiste dag diende te worden, viel letterlijk in het water. Op het moment van de vorming van de stoet was er een echte wolkbreuk die het Verbond noodzaakte om de stoet af te lassen. Daar stond ons feestvierend jaartal dan, samen met de mannen van 1931 en 1941, als verzopen ratten in de verlaten Leuvense straten. Normaal moesten we nu allen in stoet naar het Stadhuis gaan om daar door de andere jaartallen uitgewuifd te worden, maar ja. Uit frustratie en onmacht besloten we dan maar met onze blok alleen naar de trappen van het stadhuis te gaan, al was het maar om de symbolische daad te stellen dat we die feestdag op die plaats afscheid konden nemen van onze actieve periode. Ter plekke hoorden wij plots een andere fanfare die onze richting uitkwam, en ja de eerste groep kwam ons toch nog druipend uitwuiven; daarna een volgende ... enz. Een overzicht van de toestand kan je bekijken in het volgend filmpje dat een fragment van onze festivaldag toont.

Oosterhout was de laatste stap die nog genomen moest worden. Hier vieren de nederlanders de mannen die 50 jaar worden op een ludieke wijze Geschoeid op een jarenlange traditie waarbij onze Leuvense 50-tigers worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen, viel dit ons in 2001 te beurt. Meer info kan je vinden op de Oosterhout pagina.

Nadien hebben we met ons kliekske enkele groepsreizen ondernomen waarvoor we verwijzen naar de links aan de linker zijde. Als niet-actief jaartal, trachten we nog steeds met de andere jaartallen op post te blijven, onze blok in ere te houden, regelmatig met de 51-tigers samen te komen en de vriendschapsbanden te versterken. Om het Verbond te helpen, hebben we een electronisch archief opgesteld van alle kaders die handelen over de jaartallen en die te bezichtigen zijn in de raadskelders (in nieuw venster)onder het Stadhuis van Leuven. Wij nodigen U dan ook uit om hierop een kijkje gaan te nemen. Indien je personen op de fotos zou herkenen en ons dit zou laten weten, danken wij U alvast voor het bezoek en de medewerking.