De mannen van 1951 Leuven.


Index :
----------

Terug naar start.
Trip Amsterdam 2016.
Retenue viering 65 jaar 17 april 2016.
Oosterhout.
Historiek 51.
Trip Stassbourg 2015.
Trip Bouillin 2014 Charel
Trip Bouillon 2014 Swa
Trip Bouillon 2014 Luc
Album september 2013 York.
Album 2011 Duitsland deel 1.
Album 2011 Duitsland deel 2.
Album Parijs.
Album Londen.
Album jubileum.
Stichting 61.
Fotos 2008.
Fotos Beauvechin.
Originele kalender 1951.
Archief van 1951.
Download
Festival 51 2001.


Mail us.


Andere Links :
----------------
Site Eddy Romy.
Site Stad Leuven.

Wat zijn de jaartallen?


Het "eerste" jaartal dat we in de Leuvense geschiedenis beschreven terugvinden, is dat van de mannen geboren in 1840. We baseren ons hierbij op het onderzoek van Marcel Peeters, Stadsarchivaris, en op alle fotos die in de Leuvense archieven werden her-ontdekt. .


Veertig jaar oud is de ideale leeftijd om met enig levensbesef uit te kijken naar zijn vijtigste en de Leuvense man doet dit niet graag alleen... Vandaar dat deze man, samen met zijn lotgenoten, gedurende tien jaar een vriendenkring vormt om samen deze virtuele eindmeet te halen. Om dit waardig te kunnen vieren met een groots banket en andere festiviteiten, richten deze mannen gedurende hun actieve levensloop allerhande activiteiten in om de nodige fondsen hiervoor te verzamelen. De activiteiten gaan van het inrichten van bals, kaartavonden, etentjes, bowling avonden... tot hun eigen spaarclubs. Bij de stichting van het jaartal zijn het meestal onbekenden uit de Leuvense regio, die louter op basis van hun geboortejaar, de kring stichten. Een halve eeuw oud worden, is namelijk reeds jaren de reden om dit in het Leuvense op een dergelijke manier te vieren.Om de eigenheid en de fierheid van "hun" geboortejaar te beklemtonen, kiezen deze mannen een eigen vlag, logo en zelfs een eigen kostuum. Elk jaar zal dus een nieuwe vriendenkring het daglicht zien. Het jaarlijkse hoogtepunt voor de jaartallen, is op de tweede zondag van September. Dan gaat de Jaartallendag door waarbij alle vriendenkringen met vlag, kostuum en fanfare een stoet vormen die zich doorheen het Leuvense straatbeeld. .
OOnder het prachtige Stadhuis van Leuven bevinden zich de 'Raadskelders' die als thuisbasis fungeert voor het Verbond der Jaartallen, waar deze regelmatig vergaderen en waar al deze kaders van alle niet-actieve jaartallen maandelijks voor het publiek te bezichtigen zijn. Het Verbond der Jaartallen is de overkoepelende organisatie van de verschillende actieve en niet-actieve jaartallen om de gemeenschappellijke activiteiten in goee banen te leiden.