De mannen van 1951 Leuven.


Index :
----------

Terug naar start.
Trip Amsterdam 2016.
Retenue viering 65 jaar 17 april 2016.
Oosterhout.
Historiek 51.
Trip Stassbourg 2015.
Trip Bouillin 2014 Charel
Trip Bouillon 2014 Swa
Trip Bouillon 2014 Luc
Album september 2013 York.
Album 2011 Duitsland deel 1.
Album 2011 Duitsland deel 2.
Album Parijs.
Album Londen.
Album jubileum.
Stichting 61.
Fotos 2008.
Fotos Beauvechin.
Originele kalender 1951.
Archief van 1951.
Download
Festival 51 2001.


Mail us.


Andere Links :
----------------
Site Eddy Romy.
Site Stad Leuven.

Ons programma blad, mis folder en kader 2001.

Alles begon met de vraag om wat anders te doen met de kader die normaal gemaakt wordt bij het einde van de actieve jaren. Omdat gezichten met de tijd niet meer representatief zijn met de werkelijkheid, kozen we om cartoons van ons te laten maken. Bij een trip op Lanzarote, vonden we een artiest die vanaf de fotos, het gevraagde wist te maken. Ziehier het resutaat.


Nu de cartoons er waren, was het ogenblik aangekomen om onze definitieve versie van de kader aan te maken. Nog vlug zelf een cartoon afleiden van een foto van onze marraine, zodat de twee onderste figuren haar kop konden dragen. Na heel wat cut en paste werk tijdens de nachtelijke uren op een pc kwam er stillaan een definitieve verie op het scherm.

Dan moest de zaak nog geprint worden en natuurlijk volstond dit niet op een A4 of A3 formaat. Gelukkig had Luc de mogelijkheid om ons ontwerp op een groter formaat uit te plotten en kon de uiteindelijke kader in elkaar gestoken worden.


Verder moest er minstens een programma blad met de verscheiden activiteiten aangemaakt worden voor alle leden van de jaartallen. Hier kan je de layout van de folders bekijken :

De traditionele feestelijke eucharistieviering die de eigenlijke festivaldag voorafgaat, moest ook een begeleidende folder krijgen. Op de cover werden onze cartoons op vogels geplaatst die het zinnebeeld waren voor de vrijheid die we nu kregen als niet actief jaartal.

Hierna kan je nog een kopij vinden van de teksten van het Belgisch volkslied en de Vlaamse Leeuw die op het einde van de misviering door allen gezongen worden.

Omdat het niet alleen een heugelijke dag is om van het actieve leven afscheid te nemen, hadden wij ook een rouwkaartje gedrukt dat aan alle aanwezigen werd overhandigd. Dit ter nagedachtenis van het vergane 1951.

Zo. alles was klaar en hierbij wist 1951 weer een nieuwe trend te zetten in het jaartallenleven.